Wildplukken en struinen

ILDPLUKWANDELINGEN 2020:

 Vanwege de strenge maatregelen rond het Corona-virus gaan de wandelingen in maart, april en mei niet door.

Zondag 21 juni, 14.00 - 16.00 uur:    Polderpark Cronesteyn, Leiden

Zondag 20 september, 10.00 - 12.00 uur: Polderpark Cronesteyn, Leiden

Zondag 11 oktober, 14.00 - 16.00 uur: Landgoed de Horsten, Wassenaar

Meer info vind je hier.

Wil je mee? Meld je hier dan aan.

Wildplukken en struinen

Als dochter van een lerares en hovenier en opgegroeid in het groen, ontstond al op jonge leeftijd de liefde voor de natuur. Tijdens de IVN-opleiding tot Natuurgids die ik van 2009-2011 volgde, raakte ik in de ban van eetbare natuur. Na een aantal jaar als IVN gids maandelijks excursies te hebben gegeven op Landgoed de Horsten, organiseer en verzorg ik nu als natuurgids struintochten over eetbare natuur en wildpluk-workshops in de regio Leiden/ Den Haag. Dit doe ik voor jong en oud, op bijvoorbeeld een familiedag, als teamuitje of voor scholen/ BSO’s.

Wildplukwandeling

Een wildplukwandeling van Daphne STRUINT is een struintocht waarbij eetbare natuur de hoofdrol speelt. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Op elke vierkante meter vind je vaak al 10 wilde planten die eetbaar zijn. Maar bij deze tocht struinen we door een natuurgebied, park of landgoed op zoek naar eetbare wilde planten, maar leer je tevens wat je beter niet in je mond kan stoppen. Daarnaast vertel ik verhalen, wilde plantenweetjes, verklap ik recepten maar ga je natuurlijk ook proeven! De struintocht wordt afgerond met een proeverij van een aantal wilde hapjes. Net wat de natuur te bieden heeft.

Kosten: € 25,00 per volwassene | € 6,50 per kind

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar kunnen mee struinen. Een wildplukwandeling kun je ook boeken als groep. Een leuk idee voor BSO’s, schoolklassen, bedrijven, families en (sport)team of op festivals of evenementen.
Max 15 – 20 personen per tocht. Vraag hiervoor een offerte aan via: info@daphnestruint.nl

Kijk, tel, pluk, ruik, proef, ondek! Met Daphne mee op avontuur in de natuur. Legendes over riet, tarwe en zevenblad. Dat in eigen buurt waardoor het nog meer ging leven voor onze de kinderen van de bso.
Weken na de wandeltocht met Daphne, hebben de kinderen het nog over de legendes en verhalen. En zuigen ze de nectar nog uit de rode klaver!

Sanneke van Vliet

Pedagogisch medewerker, BSO De Boomgaerd

 Wildplukworkshop

Tijdens de wildplukworkshop struinen we eerst één uur door een park, natuurgebied of landgoed af naar eetbare natuur. We plukken samen een maaltje bij elkaar. Ondertussen vertel ik verhalen, wilde plantenweetjes en verklap ik recepten. Uiteraard proeven we van al het lekkers uit de natuur! Vervolgens ga je de geplukte planten of bloemen verwerken tot een lekkere pesto, wilde salade, bloemenboter of kruidenthee. Afhankelijk van het seizoen of plek valt er altijd wel wat te bereiden.

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar kunnen mee doen aan een wildplukworkshop. Een wildplukworkshop kun je boeken als groep. Een leuk idee voor BSO’s, schoolklassen, bedrijven, families en (sport)teams. Max. 15 personen per workshop.

Daphne neemt je mee in een wereld vol groen, geur en smaak……als je hier eenmaal van hebt geproeft…….wil je niet meer weg!
Haar liefde en passie voor eetbare planten zijn heerlijk “besmettelijk”!
De rustgevende wandeling , waar je een heerlijk vakantiegevoel door krijgt, is een feestje van culinaire inspiratie, verrijkend onderwijs over de functies van de planten en natuurlijk is er gelegenheid tot proeven van nieuwe smaken vers uit de natuur!
Na deze wandeling weet je jezelf echt verrijkt met kennis en liefde voor het verborgen, heilzame, reinigende, rijke groen! Ik heb zowel deelgenomen aan de volwassen- versie als aan de ouder- kind versie. Daphne weet haar wandelingen heel slim aan te passen aan elk leerniveau en neemt echt de tijd voor alle vragen van jong en oud! Anne Marie

Deelnemer wildplukwandeling