Wildplukken en struinen

AGENDA:

WILDPLUKWANDELINGEN 2020:

Zondag 20 september, 10.00 – 12.00 uur (VOL): Polderpark Cronesteyn, Leiden

Zondag 11 oktober, 11.30 – 13.00 uur:
Landgoed Clingendael, Den Haag

Zondag 11 oktober, 14.00 – 16.00 uur: (VOL)
Landgoed Clingendael, Den Haag

Zondag 1 november, 11.00 – 12.30 uur:
Polderpark Cronesteyn, Leiden

 Aanmelden voor een wandeling kan via dit formulier.

 

Corona-maatregelen:

Bovenstaande wandelingen gaan door. De groepen zijn kleiner (maximaal 12 personen).  Wanneer je op de dag zelf Corona-gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en meld je bij mij af. Verder gelden de preventieve maatregelen van het RIVM  (1,5 m afstand, handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in elleboog etc.) Bewegen in de open lucht verhoogt de weerstand in het algemeen en van bepaalde wilde kruiden en bessen is wetenschappelijk bewezen dat ze de weerstand verhogen.

Ik ben lid van Wildplukkersgilde Nederland:

Wildplukwandeling

Een wildplukwandeling van Daphne STRUINT is een struintocht waarbij eetbare natuur de hoofdrol speelt. De wandeling zelf duurt ongeveer 2 uur (incl. verse thee en een wildplukhapje na afloop). Op elke vierkante meter vind je vaak al 5 wilde groenten en kruiden. Maar bij deze tocht struinen we door een natuurgebied, park of landgoed op zoek naar eetbare wilde planten, maar leer je tevens wat je beter niet in je mond kan stoppen. Daarnaast vertel ik verhalen, wilde plantenweetjes, verklap ik recepten maar ga je natuurlijk ook proeven! Gedurende de tocht verzamel je je eigen theemelange. De struintocht eindigen we met een kopje vers geplukte thee en een door mij meegenomen wild hapje passend bij het seizoen.

Prijzen: 
1 persoon € 27,50 p.p.
2 personen: 25,00 p.p.
Kinderen (3 t/m 16 jaar):  12,50

Op wildplukavontuur met je eigen gezin

Regelmatig verzorg ik in de schoolvakanties en weekenden wildplukwandelingen voor gezinnen. Per wandeling kunnen er twee gezinnen mee en ik bewaar dan natuurlijk de gepaste afstand van 1,5 meter. De wandelingen vinden plaats in Polderpark Cronesteyn (Leiden) en het Panbos (Katwijk). In 1 tot 1,5 uur tijd leer je wat je, met respect voor de natuur, kunt oogsten en eten uit het wild. Ook mooie verhalen en leuke weetjes over eetbare plantjes komen aan bod. Tijdens de wandeling kun je je eigen wilde thee verzamelen en ga je ook op zoek naar de ingrediënten voor een heerlijke pesto, die je vervolgens thuis kunt bereiden. Na afloop krijg je een tasje met de rest van de ingrediënten voor de pesto mee en ontvang je digitaal het boekje ‘Op wildplukavontuur in de Leidse regio’.

Prijs: € 75,00 per gezin (max. 2 volwassenen en 2 kinderen, nog 1 kind extra = € 12,50 extra)

Privé wildplukwandeling (op aanvraag)

Proef, ruik, eet uit de natuur in je eigen omgeving. Tijdens de wildplukwandeling die ik voor jouw bedrijf, vriendengroep, verjaardag, festival, klas of BSO-locatie organiseer leer je wat je kunt eten uit de natuur om je heen.

Deze wildplukwandelingen vinden plaats in Zuid-Holland. Ze kunnen starten vanaf je eigen huis, bedrijfslocatie, feest of festivallocatie. Of vanuit een locatie in overleg. Ik kan je diverse goede suggesties hiervoor aandragen.

 De wildplukwandeling

Tijdens de wandeling komen er zo’n 20 eetbare planten aan bod. Je kunt ze ruiken, zien, voelen en proeven. De wandeling kan 1 uur, 1,5 of 2 uur duren (dit kunnen we van tevoren afspreken).

Daarnaast leer je wilde plantenweetjes, verklap ik recepten en vertel ik verhalen over de geschiedenis van planten en de culinaire en geneeskrachtige toepassing ervan. Onderweg verzamel je je eigen zelfgeplukte theemelange.

Prijs: op aanvraag

De prijs hangt  af van de groepsgrootte, huur locatie, extra proeverij of workshop.

In overleg kan dit uitgebreid worden met een proeverij van verschillende wilde hapjes/drankjes/picknick, een workshop waarbij je zelf iets gaat bereiden of een heel wildplukdiner op een kooklocatie, waarbij je als groep je eigen diner bij elkaar plukt.

Eerder verzorgde ik wildplukwandelingen en workshops voor:

  • Trias Kinderopvang
  • 2 Samen Kinderopvang
  • Villa Bloom
  • Cardea
  • Curium
  • Groei en Bloei
  • Gemeente Den Haag
  • Fete de la Nature
  • Naturalis

 

Daphne neemt je mee in een wereld vol groen, geur en smaak……als je hier eenmaal van hebt geproefd…….wil je niet meer weg!
Haar liefde en passie voor eetbare planten zijn heerlijk “besmettelijk”!
De rustgevende wandeling , waar je een heerlijk vakantiegevoel door krijgt, is een feestje van culinaire inspiratie, verrijkend onderwijs over de functies van de planten en natuurlijk is er gelegenheid tot proeven van nieuwe smaken vers uit de natuur!
Na deze wandeling weet je jezelf echt verrijkt met kennis en liefde voor het verborgen, heilzame, reinigende, rijke groen!

Anne Marie

Deelnemer wildplukwandeling

Kijk, tel, pluk, ruik, proef, ontdek! Met Daphne mee op avontuur in de natuur. Legendes over riet, tarwe en zevenblad. Dat in eigen buurt waardoor het nog meer ging leven voor onze de kinderen van de bso. Weken na de wandeltocht met Daphne, hebben de kinderen het nog over de legendes en verhalen. En zuigen ze de nectar nog uit de rode klaver!

Sanneke van Vliet

Pedagogisch medewerker, BSO De Boomgaerd

Eerder afgeronde projecten: