Wildplukken en struinen

AGENDA:

GEZINSWANDELINGEN:

Maandag 17 augustus, 13.30  en 15.00 uur: Polderpark Cronesteyn, Leiden

Dinsdag 18 augustus, 13.30 en 15.00 uur: Panbos, Katwijk

Woensdag 19 augustus, 13.30 en 15.00 uur: Landgoed Clingendael, Den Haag

Wil je mee? Meld je hier dan aan.

WILDPLUKWANDELINGEN 2020:

Zondag 20 september, 10.00 – 12.00 uur:           Polderpark Cronesteyn, Leiden

Zondag 11 oktober, 14.00 – 16.00 uur:                    Landgoed Clingendael, Den Haag

Wil je mee? Meld je hier dan aan.

Bovenstaande wandelingen gaan door. De groepen zijn kleiner (maximaal 8 personen).  Alleen mensen die geen ziekteverschijnselen hebben kunnen reserveren. Verder gelden de preventieve maatregelen van het RIVM        (1,5 m afstand, handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in elleboog etc.) Bewegen in de open lucht verhoogt de weerstand in het algemeen en van bepaalde wilde kruiden en bessen is wetenschappelijk bewezen dat ze de weerstand verhogen!

Ik ben lid van Wildplukkersgilde Nederland:

 Op wildplukavontuur met je eigen gezin

Ik verzorg sinds kort wildplukwandelingen voor gezinnen. Tot 1 juni kan er per wandeling 1 gezin mee en natuurgids Daphne bewaart dan natuurlijk de gepaste afstand van 1,5 meter. Per 1 juni kunnen we ook met 2 gezinnen tegelijk op pad. Waarbij we ons ook weer aan de 1,5 m afstand houden. De wandelingen vinden plaats in Polderpark Cronesteyn. In 1 tot 1,5 uur tijd leer je wat je, met respect voor de natuur, kunt oogsten en eten uit het wild. Ook mooie verhalen en leuke weetjes over eetbare plantjes komen aan bod. Tijdens de wandeling kun je je eigen wilde thee verzamelen en ga je ook op zoek naar de ingrediënten voor een heerlijke pesto, die je vervolgens thuis kunt bereiden. Na afloop krijg je een tasje met de rest van de ingrediënten voor de pesto mee en ontvang je digitaal het boekje ‘Op wildplukavontuur in de Leidse regio’.

Prijs: € 50,00 per gezin (max. 4 personen, elke persoon extra = € 10,00 extra)

Wildplukwandeling met proeverij

Een wildplukwandeling van Daphne STRUINT is een struintocht waarbij eetbare natuur de hoofdrol speelt. De wandeling zelf duurt ongeveer 2 uur (incl. proeverij). Op elke vierkante meter vind je vaak al 10 wilde groenten en kruiden. Maar bij deze tocht struinen we door een natuurgebied, park of landgoed op zoek naar eetbare wilde planten, maar leer je tevens wat je beter niet in je mond kan stoppen. Daarnaast vertel ik verhalen, wilde plantenweetjes, verklap ik recepten maar ga je natuurlijk ook proeven! De struintocht eindigen we met een proeverij van een aantal wilde hapjes. Net wat de natuur te bieden heeft.

Prijs: € 25,00 per volwassene | kind: € 6,50

 

Wildplukwandeling op aanvraag

Proef, ruik, eet uit de natuur in je eigen omgeving. Tijdens de wildplukwandeling die ik voor jouw bedrijf, personeel, verjaardag, festival, klas of BSO-locatie organiseer leer je wat je kunt eten uit de natuur om je heen.

Deze wildplukwandelingen vinden plaats in Zuid-Holland. Ze kunnen starten vanaf je eigen huis, bedrijfslocatie, feest of festivallocatie. Of vanuit een locatie in overleg. Ik kan je diverse goede suggesties hiervoor aandragen.

 De wildplukwandeling

De wandeling duurt ongeveer 2 uur (korter of langer kan in overleg). Tijdens de wandeling komen er zo’n 20 – 30 eetbare planten aan bod. Je kunt ze ruiken, zien, voelen en proeven.

Daarnaast leer je wilde plantenweetjes, verklap ik recepten en vertel ik verhalen over de geschiedenis van planten en de culinaire en geneeskrachtige toepassing ervan. Onderweg verzamel je je eigen zelfgeplukte thee.

In overleg kan dit uitgebreid worden met een proeverij van verschillende wilde hapjes/drankjes/picknick, een workshop waarbij je zelf iets gaat bereiden of een heel wildpluk-diner op een kooklocatie, waarbij je als groep je eigen diner bij elkaar plukt.

Prijs: gemiddeld € 15 per persoon, per uur.  De prijs hangt af van de groepsgrootte, huur locatie, extra proeverij of workshop.

Ik verzorg de wildplukwandeling op aanvraag voor minimaal 8 personen en de wandeling duurt minimaal 2 uur.

In 2017/ 2018 en 2019 verzorgde ik wildplukwandelingen en workshops voor:

  • Trias Kinderopvang
  • 2 Samen Kinderopvang
  • Cardea
  • Groei en Bloei
  • Oogstfeest, Gemeente Den Haag
  • Fete de la Nature
  • Naturalis

 

Daphne neemt je mee in een wereld vol groen, geur en smaak……als je hier eenmaal van hebt geproefd…….wil je niet meer weg!
Haar liefde en passie voor eetbare planten zijn heerlijk “besmettelijk”!
De rustgevende wandeling , waar je een heerlijk vakantiegevoel door krijgt, is een feestje van culinaire inspiratie, verrijkend onderwijs over de functies van de planten en natuurlijk is er gelegenheid tot proeven van nieuwe smaken vers uit de natuur!
Na deze wandeling weet je jezelf echt verrijkt met kennis en liefde voor het verborgen, heilzame, reinigende, rijke groen!

Anne Marie

Deelnemer wildplukwandeling

Kijk, tel, pluk, ruik, proef, ontdek! Met Daphne mee op avontuur in de natuur. Legendes over riet, tarwe en zevenblad. Dat in eigen buurt waardoor het nog meer ging leven voor onze de kinderen van de bso. Weken na de wandeltocht met Daphne, hebben de kinderen het nog over de legendes en verhalen. En zuigen ze de nectar nog uit de rode klaver!

Sanneke van Vliet

Pedagogisch medewerker, BSO De Boomgaerd

Eerder afgeronde projecten: