Wildplukken en struinen

AGENDA:

WILDPLUKWANDELINGEN 2021:

Zondag 16 mei, 10.30 en 13.30 uur: Klinkenbergerplas, Oegstgeest

Zondag 20 juni, 10.30 en 13.30 uur: Polderpark Cronesteyn, Leiden

Zondag 18 juli, 10.30 en 13.30 uur: Landgoed Clingendael, Den Haag

Corona-maatregelen:

Bovenstaande wandelingen gaan door wanneer de Corona-maatregelen versoepeld worden. De groepen zijn kleiner (maximaal 12 personen).  Wanneer je op de dag zelf Corona-gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en meld je bij mij af. Verder gelden de preventieve maatregelen van het RIVM  (1,5 m afstand, handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in elleboog etc.). Bewegen in de open lucht verhoogt de weerstand in het algemeen en van bepaalde wilde kruiden en bessen is wetenschappelijk bewezen dat ze de weerstand verhogen.

Ik ben lid van Wildplukkersgilde Nederland:

 

Wildplukwandeling

Een wildplukwandeling van Daphne STRUINT is een struintocht waarbij eetbare natuur de hoofdrol speelt. De wandeling zelf duurt ongeveer 2 uur (incl. verse thee en een wildplukhapje na afloop). Op elke vierkante meter vind je vaak al 5 wilde groenten en kruiden. Maar bij deze tocht struinen we door een natuurgebied, park of landgoed op zoek naar eetbare wilde planten, maar leer je tevens wat je beter niet in je mond kan stoppen. Daarnaast vertel ik verhalen, wilde planten-weetjes, verklap ik recepten maar ga je natuurlijk ook proeven! Gedurende de tocht verzamel je je eigen thee-melange. De struintocht eindigen we met een kopje vers geplukte thee en een door mij meegenomen wild hapje passend bij het seizoen.

Prijzen: 
1 persoon € 27,50 p.p.
2 personen: 25,00 p.p.
Kinderen (3 t/m 16 jaar):  12,50

Op wildplukavontuur met je eigen gezin

Tijdens een gezinswandeling van Daphne STRUINT ga je 1 tot 1,5 uur met haar op pad en proef je ondertussen de lekkerste wilde natuur. Je verzamelt je eigen thee en pesto-ingrediënten. Na afloop krijg je de rest van de ingrediënten mee naar huis, zodat je thuis direct een wilde pesto kunt bereiden. Ook krijg je nog een boekje met recepten cadeau.

De wandelingen vinden plaats in de schoolvakanties en zijn dan te vinden in de agenda op deze site. 

Prijs: € 75,00 per gezin (max. 2 volwassenen en 2 kinderen, nog 1 kind extra = € 12,50 extra)

Privé wildplukwandeling (op aanvraag)

Proef, ruik, eet uit de natuur in je eigen omgeving. Tijdens de wildplukwandeling die ik voor jouw bedrijf, vriendengroep, verjaardag, festival, klas of BSO-locatie organiseer leer je wat je kunt eten uit de natuur om je heen.

Deze wildplukwandelingen vinden plaats in Zuid-Holland. Ze kunnen starten vanaf je eigen huis, bedrijfslocatie, feest of festivallocatie. Of vanuit een locatie in overleg. Ik kan je diverse goede suggesties hiervoor aandragen.

 De wildplukwandeling

Tijdens de wandeling komen er zo’n 20 eetbare planten aan bod. Je kunt ze ruiken, zien, voelen en proeven. De wandeling kan 1 uur, 1,5 of 2 uur duren (dit kunnen we van tevoren afspreken).

Daarnaast leer je wilde plantenweetjes, verklap ik recepten en vertel ik verhalen over de geschiedenis van planten en de culinaire en geneeskrachtige toepassing ervan. Onderweg verzamel je je eigen zelfgeplukte theemelange.

Prijs: op aanvraag

De prijs hangt  af van de groepsgrootte, huur locatie, extra proeverij of workshop.

In overleg kan dit uitgebreid worden met een proeverij van verschillende wilde hapjes/drankjes/picknick, een workshop waarbij je zelf iets gaat bereiden of een heel wildplukdiner op een kooklocatie, waarbij je als groep je eigen diner bij elkaar plukt.

Eerder verzorgde ik wildplukwandelingen en workshops voor:

  • Trias Kinderopvang
  • 2 Samen Kinderopvang
  • Villa Bloom
  • Cardea
  • Curium
  • Groei en Bloei
  • Gemeente Den Haag
  • Fete de la Nature
  • Naturalis

 

Het is een gave van Daphne om mensen op hun gemak te stellen. Met een vriendelijke en kalme benadering weet zij ieder, die haar wildpluk wandelingen volgt, te inspireren het plantenrijk af te struinen en kennis te maken met al wat eetbaar is. Ook weet zij jong en oud te verrassen met haar tongstrelende eigen gerechtjes. Uiteraard gemaakt van de lokale flora. Een echte aanrader!

Marlon van der Waal

Deelnemer wildplukwandeling

Daphne neemt je mee in een wereld vol groen, geur en smaak……als je hier eenmaal van hebt geproefd…….wil je niet meer weg!
Haar liefde en passie voor eetbare planten zijn heerlijk “besmettelijk”!
De rustgevende wandeling , waar je een heerlijk vakantiegevoel door krijgt, is een feestje van culinaire inspiratie, verrijkend onderwijs over de functies van de planten en natuurlijk is er gelegenheid tot proeven van nieuwe smaken vers uit de natuur!
Na deze wandeling weet je jezelf echt verrijkt met kennis en liefde voor het verborgen, heilzame, reinigende, rijke groen!

Anne Marie

Deelnemer wildplukwandeling

Kijk, tel, pluk, ruik, proef, ontdek! Met Daphne mee op avontuur in de natuur. Legendes over riet, tarwe en zevenblad. Dat in eigen buurt waardoor het nog meer ging leven voor onze de kinderen van de bso. Weken na de wandeltocht met Daphne, hebben de kinderen het nog over de legendes en verhalen. En zuigen ze de nectar nog uit de rode klaver!

Sanneke van Vliet

Pedagogisch medewerker, BSO De Boomgaerd