Groepsuitjes in de natuur rondom Leiden en Den Haag

Ik ben lid van Wildplukkersgilde Nederland:


 

Bedrijfsuitje in de natuur van Leiden en Den Haag

Met je eigen gezelschap op wildplukavontuur op een moment dat het jullie uitkomt? Dat kan ook! Proef, ruik, eet uit de natuur in je eigen omgeving. Tijdens de wildplukwandeling die ik voor jouw familie, vriendengroep, verjaardag of teamuitje organiseer leer je wat je kunt eten uit de natuur om je heen. De wandelingen worden coronaproof aangeboden.

Deze natuuruitjes vinden plaats in Zuid-Holland bijvoorbeeld: Den Haag, Leiden, Voorschoten of Bollenstreek. De wildplukwandeling kan starten vanaf je eigen huis, bedrijfslocatie, feest of festivallocatie. Of vanuit een locatie in overleg. Ik kan je diverse goede suggesties hiervoor aandragen.

De wildplukwandeling

Tijdens een wildplukwandeling van Daphne STRUINT leer je welke planten je, met respect voor de natuur, kunt oogsten uit het wild. Zo leer je welke wilde planten in overvloed in de natuur groeien en welke soorten eetbaar zijn, zodat je ze zelf, bij jou om de hoek of in je eigen tuin, kunt herkennen en voor eigen gebruik kunt plukken.

Wist je bijvoorbeeld dat zevenblad ooit door de Romeinen is aangeplant als verse groente tijdens de veldtochten die ze maakten door Europa? Dat hondsdraf familie is van munt en je er dus prima een kopje thee van kan zetten? Dat duizendblad ook wel ‘nosebleed’ wordt genoemd door zijn bloedstelpende werking. Dat veldzuring heerlijk smaakt bij vette vis. Of dat weegbree ook wel de voetstap van de blanken wordt genoemd en de knopjes naar champignons smaken?

Daphne: “Na afloop kijken mensen vaak met andere ogen naar het groen om hen heen.” 

Tijdens de wandeling komen er zo’n 15  eetbare planten aan bod. Ke kunt ze ruiken, zien, voelen en proeven. De wandeling kan 1 uur, 1,5 of 2 uur duren. Dit kunnen we samen afstemmen.

Daarnaast leer je wilde plantenweetjes, verklap ik recepten en vertel ik verhalen over de geschiedenis van planten en de culinaire en geneeskrachtige toepassing ervan. Onderweg verzamel je je eigen zelfgeplukte theemelange.

Wildplukwandeling met extra’s

In overleg kan dit uitgebreid worden met een proeverij van verschillende wilde hapjes/drankjes/picknick, een workshop waarbij je zelf iets gaat bereiden of een heel wildplukdiner op een kooklocatie, waarbij je als groep je eigen diner bij elkaar plukt.

De prijs hangt  af van de groepsgrootte, huur locatie, extra proeverij of workshop.

Eerder verzorgde ik wildplukwandelingen en workshops voor:

  • IVN
  • Zuid-Hollands Landschap
  • Cardea
  • Curium
  • Villa Bloom
  • Groei en Bloei
  • Gemeente Den Haag
  • Fete de la Nature
  • Naturalis

Het is een gave van Daphne om mensen op hun gemak te stellen. Met een vriendelijke en kalme benadering weet zij ieder, die haar wildpluk wandelingen volgt, te inspireren het plantenrijk af te struinen en kennis te maken met al wat eetbaar is. Ook weet zij jong en oud te verrassen met haar tongstrelende eigen gerechtjes. Uiteraard gemaakt van de lokale flora. Een echte aanrader!

Marlon van der Waal

Deelnemer wildplukwandeling

De wildplukwandeling was heel leerzaam en heel leuk. Daphne weet ontzettend veel over allerlei planten en bloemen: weetjes over de biologie van de planten, wat je ermee kunt doen in de keuken, wat werkt voor bepaalde kwaaltjes en zelfs de Romeinen en een plant als wasmiddel kwam voorbij.
Daphne straalt naast wijsheid ook rust en enthousiasme uit. De vlierbloesemcake die ze ons opeens voorschotelde, was bijzonder lekker. Ik kijk nu al uit naar een volgende wandeling. Misschien in het najaar als er weer hele andere planten, noten etc. in de natuur groeien.

Hilda de Vries

Deelnemer wildplukwandeling

Daphne neemt je mee in een wereld vol groen, geur en smaak……als je hier eenmaal van hebt geproefd…….wil je niet meer weg!
Haar liefde en passie voor eetbare planten zijn heerlijk “besmettelijk”!
De rustgevende wandeling , waar je een heerlijk vakantiegevoel door krijgt, is een feestje van culinaire inspiratie, verrijkend onderwijs over de functies van de planten en natuurlijk is er gelegenheid tot proeven van nieuwe smaken vers uit de natuur!
Na deze wandeling weet je jezelf echt verrijkt met kennis en liefde voor het verborgen, heilzame, reinigende, rijke groen!

Anne Marie

Deelnemer wildplukwandeling

Kijk, tel, pluk, ruik, proef, ontdek! Met Daphne mee op avontuur in de natuur. Legendes over riet, tarwe en zevenblad. Dat in eigen buurt waardoor het nog meer ging leven voor onze de kinderen van de bso. Weken na de wandeltocht met Daphne, hebben de kinderen het nog over de legendes en verhalen. En zuigen ze de nectar nog uit de rode klaver!

Sanneke van Vliet

Pedagogisch medewerker, BSO De Boomgaerd