Voor scholen

Ik ben lid van Wildplukkersgilde Nederland:

 

Op wildplukavontuur!

Tijdens de les ‘Op wildplukavontuur!’ gaat de klas op zoek naar eetbare wilde planten met natuurgids Daphne en proef je de lekkerste wilde natuur! We struinen door het groen en de natuur op zoek naar eetbare planten. De kinderen leren planten herkennen, gaan plukken en proeven. Ze verzamelen hun eigen theemelange en ingrediënten voor een heerlijke kruidenkaas. In de klas gaan ze hun kaas voorzien van wilde kruiden en hun eigen versgeplukte thee proeven.

Door middel van deze activiteit worden de kinderen zich bewust van het feit dat er overal, ook midden in de stad, eetbare planten groeien. Ze leren de planten herkennen, proeven en er iets mee te bereiden. Daarnaast leren ze de bron, de basis van ons voedsel kennen. Want ooit waren we verzamelaars en leefden we van wat het land ons per seizoen te bieden had.

 Duur: 1,5 uur

Waar: In een park of natuurgebied vlakbij de school in de omgeving Leiden, Den Haag, Zoetermeer, Alphen a/ d Rijn of Bollenstreek

Prijs: € 150,00 (geen BTW)

Maximum aantal leerlingen: 20 leerlingen;  met minimaal 1 leerkracht, vanaf 20 leerlingen, prijs: € 250,00

 

Eerder verzorgde ik wildplukavonturen voor:

  • Brede school Merenwijk
  • OBS de Singel
  • Fortensschool

Het is een gave van Daphne om mensen op hun gemak te stellen. Met een vriendelijke en kalme benadering weet zij ieder, die haar wildpluk wandelingen volgt, te inspireren het plantenrijk af te struinen en kennis te maken met al wat eetbaar is. Ook weet zij jong en oud te verrassen met haar tongstrelende eigen gerechtjes. Uiteraard gemaakt van de lokale flora. Een echte aanrader!

Marlon van der Waal

Deelnemer wildplukwandeling

Daphne neemt je mee in een wereld vol groen, geur en smaak……als je hier eenmaal van hebt geproefd…….wil je niet meer weg!
Haar liefde en passie voor eetbare planten zijn heerlijk “besmettelijk”!
De rustgevende wandeling , waar je een heerlijk vakantiegevoel door krijgt, is een feestje van culinaire inspiratie, verrijkend onderwijs over de functies van de planten en natuurlijk is er gelegenheid tot proeven van nieuwe smaken vers uit de natuur!
Na deze wandeling weet je jezelf echt verrijkt met kennis en liefde voor het verborgen, heilzame, reinigende, rijke groen!

Anne Marie

Deelnemer wildplukwandeling

Kijk, tel, pluk, ruik, proef, ontdek! Met Daphne mee op avontuur in de natuur. Legendes over riet, tarwe en zevenblad. Dat in eigen buurt waardoor het nog meer ging leven voor onze de kinderen van de bso. Weken na de wandeltocht met Daphne, hebben de kinderen het nog over de legendes en verhalen. En zuigen ze de nectar nog uit de rode klaver!

Sanneke van Vliet

Pedagogisch medewerker, BSO De Boomgaerd