Over Daphne

Als kind van een hovenier en lerares pikte ik van beide werelden wat mee. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de planten (mijn ouders hadden een tuincentrum). Zo ontstond al op jonge leeftijd de liefde voor alles wat groen is en het belang ervan om die natuur te koesteren.

Na mijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming heb ik eerst ruim zeven jaar als communicatieadviseur bij diverse theaters en festivals gewerkt.
Ik heb altijd een voorliefde voor het onderwijs gehad en ben blij dat ik mij de jaren erna als projectcoördinator voorlichting en communicatie bij de Dierenbescherming kon richten op educatieve projecten. Binnen deze destijds pioniersfunctie, was ik de spin in het web van projecten die ik initieerde, coördineerde en verantwoording moest afleggen. Voor het succesvol uitvoeren van deze taken stuurde ik zo’n 80 vrijwilligers aan. Ik ontwikkelde en coördineerde lesprogramma’s die jaarlijks zo’n 200 keer werden gegeven aan kinderen op basisscholen in regio Haaglanden. Voor het positioneren van deze projecten verzorgde ik de marketing en communicatie en onderhield ik contacten met o.a. gemeenten in Zuid-Holland, regionale pers, welzijnswerk en ondernemers.

Van 2009 tot en met 2011 volgde ik de opleiding voor IVN Natuurgids en heb mij gespecialiseerd in eetbare natuur. Tot begin 2016 verzorgde ik als natuurgids excursies op Landgoed de Horsten. In 2017 startte ik met wildplukwandelingen en workshops voor jong en oud.